کارشناسان اقتصادی در تحلیلی به بررسی علل افت اخیر قیمت اونس جهانی طلا و عدم توانایی این فلز در حفظ سطح بالای 1400 دلار پرداخته اند.
به نقل از آسوشیتد پرس، تشدید تنشها در خاورمیانه و رشد تقاضای خرید جواهرات در چین و هند قیمت جهانی طلا را تا 1420 دلار در هفته گذشته افزایش داد و به بالاترین حد خود طی 3.5 سال اخیر رساند.
بهای جهانی طلا از 1212 دلار در ژوئن 2013به 1396دلار در روز جمعه رسیده که از آن زمان تاکنون بهای این فلز 15درصد رشد را نشان می دهد. 20 درصد رشد دیگر قیمت می تواند درخشش طلا را دوباره به بازار معاملات بازگرداند.
علیرغم کاهش نرخ تورم ، طی سه ماهه نخست سال جاری میلادی، چشم انداز بهبود کامل اوضاع اقتصاد جهانی موجب افت 4.8درصدی قیمت طلا شد.
چندین سال است که سرمایه گذاران بزرگ صندوقهای سرمایه گذاری جهان طلا را به عنوان کالایی برای حفظ ارزش پول خود خریداری می کنند. ترس این افراد از این بود که طرح محرک پولی بانک مرکزی آمریکا موجب افزایش قیمتها می شود. اما نرخ تورم در حد پایین باقی ماند و نیاز به خرید طلا را کاهش داد .
البته در ماه ژانویه ( بهمن ماه) نشانه هایی از اینکه ارزش دلار تقویت می شود میزان تقاضای خرید طلا را کاهش داد.
در ماه آوریل ( اردیبهشت ماه) خبر انتشار فروش ذخایر طلای قبرس به منظور پرداخت بدهی و بدنبال آن نگرانی ها نسبت به فروش ذخایر طلای کشورهای دیگر عضو منطقه یورو از قبیل اسپانیا و ایتالیا سقوط شدید قیمت طلا را رقم زد.
سرمایه گذاران در ماه آوریل ذخایر طلای خود را از صندوقهای سرمایه گذاری خارج کردند و بهای این فلز در 15آوریل تا 9درصد یعنی 140 دلار کاهش یافت که این میزان بیشترین افت قیمت طی 30 سال اخیر به شمار می رود.
قیمت طلا از آغاز سال جاری میلادی تاکنون 17درصد کاهش یافته اما بهای این فلز در حال حاضر رو به افزایش است.
کارشناسان اقتصادی چند دلیل دیگر برای افت قیمت طلا ذکر کرده اند که به شرح زیر است:
یکی از دلایلی که که افراد اقدام به خرید طلا می کنند این است که سرمایه گذاران این فلز را به منزله جایگزینی برای دارایی خود می دانند .
با توجه به اینکه شاخصهای سهام در سال جاری میلادی تا 20درصد افزایش یافت این سرمایه گذاران نیاز کمتری به نگهداری طلا حس کردند. اما این حس طی 4 هفته اخیر تغییر کرد.
شاخص اس اند پی 500 از 12 آگوست که به بالاترین حد رسیده بود اکنون تا 4 درصد کاهش یافته است.
سرمایه گذاران در حال حاضر نگران این موضوع هستند که بانک مرکزی آمریکا کی و تا چه میزان محرک پولی را کاهش می دهد، محرکی که تاکنون رشد بهای طلا را رقم زده است .
تشدید تنشها در مصر و سوریه هم سرمایه گذاران را به این فکر واداشته است که اوضاع اقتصادی و سیاسی جهان خطرناک است و جنگ می تواند منجر به افزایش قیمت طلا شود و به اقتصاد کشورها و شاخصهای سهام آسیب برساند.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند زمانی که اوضاع اقتصاد جهان به بهبود کامل برسد، افراد دیگر نیازی به خرید طلا ندارند.
به نظر می رسد بانک مرکزی آمریکا به کاهش میزان خرید اوراق قرضه ماهانه 85میلیارد دلاری نزدیک شده است.
گمانه زنی ها به کاهش محرک پولی آمریکا موجب شده سرمایه گذاران ذخایر طلای خود را از صندوقهای سرمایه گذاری خارج کرده و به دلار تبدیل کنند.
نظرات شما عزیزان:
ارسال توسط پیمان معظمی
آخرین مطالب